Černuchový olej s kapátkem 100 ml

ČERNUCHOVÝ OLEJ Čistě přírodní kosmetický přípravek pro péči o pleť i pokožku celého těla, bez konzervantů či jiných látek Černuchá setá (Nigella sativa), známá jako černý kmín, je po celá tisíciletí vysoce ceněnou bylinou pro své léčebné účinky. Olej z aromatických semen údajně ke krášlení používala už krásná Kleopatra nebo staroegyptská královna Nefertiti. Nejen v arabském světě je černý kmín dodnes v tradičním léčitelství považován za všelék..
Olej s nemírně vysokým obsahem vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin je ideální především k péči o suchou, citlivou a podrážděnou pokožku. Díky svým léčivým vlastnostem kůži výrazně zklidňuje, minimalizuje svědění, a urychluje hojení drobných ran. Má antibakteriální a desinfekční účinky, pomáhá při léčbě akné, ekzémů, lupénky a mykóz. Prospívá i suchým a oslabeným vlasům..
V kuchyni se používá za studena, především jako doplněk do salátů, kterým dodává kořeněnou chuť. Vysoký obsah kyseliny listové, vitamínů z řady B, a množství stopových prvků (například železo, zinek, hořčík, vápník) prospívá lidskému organizmu. Posiluje imunitní systém, vypuzuje parazity..
TIP: Masáž černuchovým olejem přináší úlevu při nadýmání a bolestech břicha. Při potížích olej lehce nahřejte a masírujte postiženou oblast. Je vhodný i k masážím bříšek kojenců..
POUŽITÍ: Lehce vmasírujte do navlhčené pokožky tváře i celého těla (ideálně květovou vodou, prozatím máme v nabídce růžovou vodu ) a nechte působit. .
.
SLOŽENÍ: černuchový olej (nigella sativa oil) 

497,00 Kč
Please select variants first